Kick Bike in Winsum

Kick Bike


Na de vakantie starten wij weer met de buitenactiviteiten die op verschillende tijdstippen worden gegeven. De lessen duren een uur. Het leren omgaan met de step komt zeker aan de orde zoals: starten, remmen, voetafwikkeling, afzet en voetwisseling en verder... gezellig met andere mensen heerlijk aan de rol.

Op de foto: een tocht door het Reitdiepdal

Kick Bike

Het Kick Bike (step) seizoen start weer vanaf 1 april. Opgave gewenst!

Steppen maakt het kind in u los

Een gezond en vrij gevoel, gespierde billen en verbaasde blikken. Dé bijverschijnselen van een tocht op de Kickbike, de Rolls-Royce onder de steps. De step is gemakkelijk te bedienen. De step is ook zo ontworpen om lange tochten mee te kunnen maken. Stoppen en starten is eenvoudig. Het rollen gaat makkelijk en comfortabel. Bovendien zijn de steps erg licht en wendbaar. Het is gemakkelijk vol te houden en je kunt de omgeving goed zien. Het is voor iedereen te doen, jong en oud.

Als u voor de eerste keer weer op de step staat, komen er wellicht jeugdherinneringen boven.
Het leuke is: iedereen kan steppen!


In het begin is het vertrouwd en onwennig tegelijkertijd. De balans, het evenwicht in de fysieke inspanning. Het gevoel "red ik het wel" of "wel eng eerst" en dan de euforie van het "nog steeds kunnen" en het plezier om je middels de step door het Groninger landschap te begeven. Het totale stepgebeuren!

De kickbike komt oorspronkelijk uit Finland. De step is ontworpen als trainings- en vervoermiddel voor zowel mannen als vrouwen ongeacht leeftijd en getraindheid. Steppen is een plezierige en effectieve manier om de conditie te verbeteren mede omdat men een groot aantal spieren gebruikt. Met name de onderrugspieren, de been- en heupspieren worden getraind. Doordat de kickbike soepel rolt, kan men het lichaam regelmatig strekken en ontspannen. De trainingen zullen specifiek gericht zijn op de techniek van het steppen.


Kick Bike is momenteel niet in het lesrooster opgenomen.
 

Kick Bike in actie

Kick Bike
Kick Bike