Aerobics


Aerobics is conditietraining op muziek. Het stimuleert de hart- en bloedsomloop en zorgt ervoor dat het uithoudingsvermogen wordt verbeterd. Tegelijkertijd vinden er spierversterkende oefeningen plaats en wordt er aandacht geschonken aan buik-, bil-, been- en rompspieren.
Daarnaast wordt er regelmatig geoefend met hulpmiddelen als haltertjes. De Aerobic-trainingen worden verantwoord opgebouwd waarbij er altijd rekening wordt gehouden met uw conditieniveau en houding.

Aerobics

Verschillende vormen van Aerobics

Er zijn verschillende vormen van Aerobics. Zo heb je de traditionele aerobics, waar men in groepsverband in een zaal allerlei basis pas- en dansvormen traint. Al deze vormen worden aaneen geplakt waardoor je dan combinaties krijgt. Het gaat weliswaar niet om de dansvorm zoals bij danslessen maar om de workout/training van zo'n vorm, waarbij dan de training van spierkracht en conditie van belang is. Andere vormen van Aerobics zijn o.a. Steps, Tae Bo en Callanetics (soms met hulpmiddelen zoals haltertjes en elastische banden).


Voor wie

  • voor diegenen die op muziek lekker wilt bewegen en lekker moe wil worden
  • voor jong en oud
  • getraind of ongetraind
  • als ondersteuning van je eigen sport
  • voor hen met beperkingen / klachten geen probleem (er kan altijd aangepast getraind worden)


Aerobics is momenteel niet in het lesrooster opgenomen.